Kedves Tanárok, Diákok, Szülők!

A Kele vendégházban és a programajánlóban feltüntetett helyszíneken eredi iskolákat és nyári táborokat szervezünk. A kirándulásokat, látogatásokat az iskolai tananyaghoz kapcsolódó előadásokkal, vetítésekkel egészítjük ki. Fontosnak tartjuk, hogy a diákok aktívan részt vegyenek a programokban és az elméleti ismereteket egészséges mértékben egészítsék ki a gyakorlati foglalkozások, hiszen így alakulnak ki a készségek, képességek. Mindazonáltal azt is szeretnénk, ha a tanulók pihenni, feltöltődni is tudnának nálunk, mert a természet erre is megtanít bennünket és manapság a nyugalom rendkívül nagy kincs. A Bogáncs alapítvány oldalán megtalálhatóak az erdei iskoláról szóló irányelveink. Konkrét ajánlataink iskolai csoportok részére a következők:

- Vetítéses előadások: természetvédelem, a Balaton halai - halászat - horgászat, Magyarország kétéltűi és hüllői, madármegfigyelés-fajmeghatározás, emlősök a ház körül és a természetben, ehető és mérgező növények, csodálatos virágok, a Káli-medence geológiája, őshonos háziállataink, ökoturizmus-falusi turizmus, természetfotózás, a természet és az ember.
- Terepgyakorlatok: madármegfigyelés különböző helyszíneken (Eger-víz befolyása- Nádverő, Szigligeti-öböl, Kornyi tó, Badacsony-hegy, Szent György-hegy, Kisbalaton-Fenékpuszta), őshonos háziállatok megismerése-Magyar lovaskultúra (Salföldi major), geológia (Hegyestű, Köveskál, Kővágóörs, Badacsony), várak, várromok természeti értékei (Szigliget, Csobánc, Hegyesd, Sümeg), hajnali vadles (Lábdi rétek, Egervíz, Badacsony-hegy), csillagászat (Kele vandégház, Badacsony-hegy, tájékozódási ismeretek (térkép, tájoló, GPS használata - a környéken)
- Kézügyesség, barkácsolás, házimunkák (madárodú- madáretető készítés, madárbarát kerti növények telepítése, gondozása, tűzgyújtás, kerti sütés-főzés, komposztáló a kertben, dekoráció természetes anyagokból, vesszőfonás)

A foglalkozásokat 4 órás modulokban állítjuk össze.

Természetesen a programokat minden osztály, csoport igényeinek megfelelően választja ki, amennyiben további elképzelést szeretnének megvalósítani, abban is igyekszünk segítségre lenni.

A programok árai: 10 fős csoportlétszámig - 5500 Ft/modul/csoport, 10 fő felett 350 Ft/fő/modul - 20 fős csoportlétszám felett az árak az erdei iskola programban benne foglaltatnak.

A programokhoz különbuszt vagy kerékpárokat tudunk szervezni.

A csoport érkezését kérjük legalább egy hónappal előre jelezni szíveskedjenek!

Reméljük, hogy az itt töltött idő nem csak tanulást, pihenést, fotókat jelent majd a diákok, tanárok esetleg szülők számára, hanem életre szóló emlékeket is.